НАША ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА БРИНЕ О НАМА
27.04.2011

Mалишани из вртића ЦРВЕНКАПА,сасвојом васпитачицом Јаворком Савић, посетили су председника Градске општине Палилула, проф.др Игора Новаковића како би захвалили руководству општине на подршци коју је општина испољила у реконструкцији дела објекта овог вртића на Палилули. „Ми смо данас дошли овде да би смо поручили граду да наша општина брине о нама, да су деца срећна и самим тим код њих буди свест да су корисни чланови друштва. Када добијемо јелку да засадимо, малишани знају да нам је то дала општина Палилула, ако је поправљено степениште, такође знају да су то они урадили. Почели смо са акцијом измештања аутобуске станице, преко санације канализације која се из суседног дворишта одливала у наше. Наша општина нам је увек до сада излазила у сусрет по сваком нашем захтеву и деци је то допрло до свести – истакла је васпитачица Јаворка Савић.

Председник Игор Новаковић је као добар домаћин деци показао просторије општине и укратко их упознао са радом Управе ове организације локалне самоуправе. „Наша општина сарађује са свим установама и организацијама које окупљају и раде са младима и покушавамо да им помогнемо колико год је то у нашој надлежности. На територији општине Палилула ради девет основних школа, две специјалне школе, три средње школе и три факултета али и 3 вртића у саставу установе „Пчелица", којима је помоћ и најпотребнија. Вртићу „Црвенкапа“ смо по њиховом захтеву помогли око постављања семафорске сигнализације, која је била неопходна за безбедност деце, средили смо степениште и прилазни пут од ограде до улазних врата вртића, помажемо и око уређења дворишта, парковног простора – рекао је Новаковић и додао да ће после првомајских празника општина поклонити и један компјутер малишанима овог вртића, јер су приликом посете рекли председнику да им то недостаје. У знак захвалности и успомену на овај сусрет, малишани су председнику општине поклонили неколико својих урамељених цртежа и честитке. Није изостала песама и рецитација које су спремили управо за ову прилику.

Сарадња општине Палилула са децом из вртића који се налазе на територије општине обухвата бројне садржаје који имају за циљ да деци приближе рад организације локалне самоуправе. Осим вртића Црвенкапа, на територији општине Палилула раде вртићи Бајка и Пепељуга а у најави је изградња и реконструкција још четири таква објекта који су у саставу установе ПЧЕЛИЦА. У оквиру програма уређења међублоковског простора и других јавних површина, општина Палилула је инвестирала у постављање мобилијара и уређење зелених површина за најмлађе становнике у свим деловима општине. Током зимског распуста организована је и школа клизања као и манифестација „Зимске чаролије“ уз учешће естрадног уметника за децу - Миње Суботе.